SRAM PC 951 / 9

 

Raktáron: 1 db
Ár (nettó : 5 906 ft
Ár (bruttó (27 %):
7 500 ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  


A SRAM mára alkatrészgyártó óriás, a japán SHIMANO legfőbb riválisa. 1987-ben három Wall Street-i befektető hozza létre a céget, első lépésként a német Sachs kerékpáros üzletágát veszik meg. Rá 1 évre jelentkeznek a Sachs marokváltókar SRAM-változatával, a Grip Shifttel. A második nagy lökést a Lehman Brothers befektetési alap nyújtja 235 millió dollár formájában, amellyel újabb gyenge lábakon álló, de sikeres kerékpáralkatrész-gyártó cégeket vásárolnak fel. 2011-ben tőzsdére viszik a céget, amely újabb 300 millió dollár tőkebevonást eredményez. Így kerül fokozatosan a SRAM birtokába a Sachs-Huret mellett a RockShox, az Avid, a Truvativ, a Zipp és a Quarq, azok teljes fejlesztőcsapatával és forgalmazási hálózatával. Míg a kezdeti évek kizárólag az MTB alkatrészek piacáról szólnak, 2006-tól új fejlesztésű országúti alkatrészekkel jelentkeznek, majd egyre több profi csapatot szponzorálva mára a márkanév már megszokottan cseng mind a versenyzők, mind a publikum számára. Számos technikai újítást jegyez a SRAM: ilyen például az 1X11-fokozatos váltó- vagy a hidraulikus országúti fékrendszer. Bővebb ismertető a márkáról a tudástárban olvasható.

" style="box-sizing: border-box; cursor: pointer; color: #333333 !important; font-family: Hind, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #f4f5f7; text-decoration-thickness: initial; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Sram PC 951 kerékpár lánc, 9s, 114 szem, szürke
PowerChain II technológia a legkedvezőbb áron. Króm, edzett szegecsek. Szürke láncszemek. - Használat:  Mountain bike rövidítése, a modern terepkerékpározást, -kerékpárt jelöli. Jellemzője a széles áttételskála és a ballonos, bütykös köpeny, erős váz és a hatékony fékrendszer. Az 1970-es évek végén néhány amerikai hippi a kaliforniai Tamalpais hegyen kezdett el lefele száguldozni "paraszbicikliből" átalakított gépekkel. Egyre hatékonyabb kerékpárt fejlesztettek ki, vázakat forrasztgattak, majd piacra is dobták a sikeresebb darabokat. Ők lepődtek meg legjobban, hogy mekkora kereslet volt az első terepkerékpárokora, azaz mountain bike-okra. A fejlesztők, Tom Ritchey, Gary Fisher, Joe Breeze, külön-külön céget alapítottak, és közülül többen még ma is a kerékpárpiac meghatározó szereplői. Az MTB-n alkalmazott technikai megoldások sokat fejlődtek az eltelt 25 év alatt, a kerékpártípusból világszerte fél milliárdnál (!) is többet adtak el. Az MTB világa folyamatosan alakul: újabb és újabb irányzatok születnek. A terepkerékpározás talán a civilizációs ártalmak ellensúlyozása miatt oly sikeres: közelebb hozza az embereket a természethez, távolabb a forgalmas utaktól, a sűrűn lakott településektől. " style="box-sizing: border-box; cursor: pointer; color: #333333 !important; font-family: Hind, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #f4f5f7; text-decoration-thickness: initial; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">MTB és Road.
- Kompatibilitás (elöl): HG / EXA-Drive
- Kompatibilitás (hátul): HG / EXA-Drive
- Fokozat: 9
- Méret: 1/2" x 11/128"
- Krómozott csapok szélessége: 6,7 mm
- Csapok nyomóereje: 2000 N
- Szakítószilárdság: 9000 N
Láncszemek: 114 db
- Súly: 297 g
- Kivitel (szín): szürke

YTRiMzQ2